Rognan hotell

Håndverkeren 14, Saltdal, Norge
Rom Klasse Kino
60 80 120

Velkommen til Rognan Hotell!

Vårt hjemmekoselige og flotte fjordhotell ligger rett på bryggekanten sentralt på Rognan, bare 1 time med tog fra Bodø. Hotellet har et maritimt preg og alle rommene har navn etter trebåter som har blitt bygd i Saltdal opp igjennom tidene. I vår restaurant kan du spise et deilig måltid mens du nyter den fine fjordutsikten. På sommeren kan man også nyte mat og drikke på brygga, og på vinteren kan det fine Nordlyset ofte sees utpå kvelden. I 1979 la en stor brann mange av de tradisjonelle bygningene på Rognan i ruiner. Under gjenoppbyggingen brukte de stiler fra den gamle arkitekturen, noe som har skapt en fin og koselig atmosfære. På Rognan kan du rusle langs de gamle bryggene og i Rognanfjæra, gå i butikker, fiske eller besøke noen av de lokale attraksjonene. Saltdal er ofte det området med minst nedbør i Norge, og er kjent for sine varme sommertemperaturer!

Rognan Hotell ligger rett nord for Polarsirkelen midt i Nordland, mellom Mo i Rana og Fauske/Bodø. Saltdal kommune strekker seg fra Polarsirkelen på Saltfjellet ned til fjordbyen Rognan. E6 passerer gjennom dalen og Nordlandsbanen stopper på Rognan, med forbindelse til Fauske og Bodø eller Mo i Rana og Trondheim i sør. RV 77 fører østover gjennom Junkerdal og videre til Arjeplog og Arvidssjaur i Sverige. Hvis du ankommer med fly eller med båt til Bodø er Rognan bare litt over en 1 time unna.

Rognan er et utmerket utgangspunkt for mange opplevelser og aktiviteter. Med kort vei fra fjord til fjell er naturopplevelsene store og mange! Området er et paradis for sportsfiskere med laks i Saltdalselva og fiske i vann eller ute på fjorden. Salten har en mengde grotter som er tilgjengelige for folk flest. Grottevandring er stillhet, mørke og for de fleste en uvanlig og spennende opplevelse. Inne i fjellet er du også garantert uten dekning på mobiltelefonen! De aller fleste grottene i Norge finnes i Nordland. Nordland kan derfor med rette kalles Norges "grottefylke" no. 1. Ellers er sykling, rafting, båtturer, jakt, hundekjøring, langrenn og naturskjønne fotturer noen av naturopplevelsene å velge mellom. I tillegg kan man besøke bl.a. Polarsirkelsenteret, Nasjonalparksenteret, lysstøperiet på Røkland, Saltdal Bygdetun, Blodveimuseumet, kversteinsbruddene i Saksenvik og krisgskirkegårdene i Botn. Ta kontakt med oss hvis du ønsker ytterligere informasjon eller ønsker å leie en guide.

To nasjonalparker er delvis i kommunen: Saltfjellet-Svartisen Nasjonalpark i sørvest og Junkerdal Nasjonalpark i øst. Dette gjør Saltdal til en av de kommunene i Norge med størst andel av vernede områder innenfor sine grenser.

Båtbyggingen i Saltdal er en gammel tradisjon som kan føres mange hundre år tilbake i tid. De rike furuskogene gav førsteklasses materialer til båtbygging. Saltdalsbåtene var de beste og mest ettertraktede i Nord-Norge. Dersom folk skulle klare seg uten båtene herfra, ville det se ille ut for fiskeriene og trafikken til Bergen. Båtene ble bygd oppover hele bygda. Praktisk talt hver eneste mann i Saltdal var båtbygger ved siden av å drive jordbruk og fiske. Lyden av klinkingen av båtene kunne høres over hele dalen og bidro til å gi bygda sitt særpreg. Saltdalingene brukte ofte selv båtene en sesong på fiske før de ble solgt.

Under andre verdenskrig var Saltdal åsted for harde kamphandlinger mellom allierte styrker og tyske invasjonsstyrker på vei nordover mot kampene i Narvik. Flere konsentrasjonsleirer for sovjetiske og serbiske fanger m.fl. var lokalisert her under andre verdenskrig, så det finnes flere russiske og jugoslaviske minnesmerker fra krigen.

Nexans er den største arbeidsgiveren på Rognan, en fabrikk som spesialiserer seg på telekommunikasjon, fiberoptikk og kobberkabler. En annen viktig bedrift er Saltdalshytta, som er Norges største produsent av hytter.

Rognan hotell

Håndverkeren 14, Saltdal, Norge
Rom Klasse Kino
60 80 120
WiFi

Wifi

Rom

Rom