Huset

Longyearbyen 9171, Longyearbyen, Norge
Rom Skoleoppsett Kino
450

Å tre inn i Huset er som å tre inn i fortiden. Selv med en moderne tilnærming og et ungt personale, kan dette spisestedet føles som en tidskapsel fra da det først åpnet på 50-tallet. Huset er et viktig historisk bygg som har vært det sosiale samlestedet i Longyearbyen helt siden det ble reist i 1951. På grunn av det store klasseskillet i byen, måtte Huset bygges på nøytral grunn litt utenfor bykjernen. Bygningen har også fungert som blant annet posthus, nødsykehus, skole, kino og teater.

Det var restaurantguiden White Guide Nordic som kåret Huset Restaurant til Norges #11 beste restaurant i 2018, hvor de skrev, “Even if the competition from Svalbard’s other establishments are stronger than ever, Huset is still the best place to eat North of the Arctic circle.”

Den legendariske vinkjelleren er en av de mest velassorterte i Nord-Europa, med over 1.000 titler og ca. 15.000 flasker. Vinkartet har siden 2006 hatt utmerkelsen Best Award of Excellence fra magasinet Wine Spectator, som blir sett på som vinverdens ​Michelin Guide. På samme måte som at Michelin bruker stjerner i sine vurderinger, bruker Wine Spectator glass som måleenhet. Huset Restaurant har mottatt to glass.

I tillegg til Huset Restaurant og Huset Bistro, kan også Huset tilby tre ulike konferanserom. Kinosalen har kapasitet til 35-450 personer, Klasserommet har kapasitet til 10-30 personer og Styrerommet har kapasitet til 2-14 personer.

Huset tilbyr ulike valg til våre konferansegjester. Til lunsj tilbyr vi et varmt måltid og dessert. I tillegg serverer vi te, kaffe, mineralvann, isvann, frukt og ettermiddagskake. Man kan også spise en 5-7 retters meny i Huset Restaurant på kveldstid, eller et enklere måltid fra ala carte menyen i Huset Bistro.

Huset

Longyearbyen 9171, Longyearbyen, Norge
Rom Skoleoppsett Kino
450
Restaurant

Restaurant

Bar

Bar

WiFi

Wifi

GRATIS parkering

GRATIS parkering

Møterom Kino Skoleoppsett U-bord Styrerom Bankett
Møterom Kino Skoleoppsett U-bord Styrerom Bankett
Kinosalen 450
Klasserommet 30 10
Styrerommet 14

Møterom

Kinosalen

Kino: 450

Klasserommet

Styrerom: 10 Kino: 30

Styrerommet

Styrerom: 14