Statholdergaarden

Maks kapasitet (gjester):
Har ikke møterom

Statholdergaarden er Bent Stiansens gourmetrestaurant. Bent Stiansen ble i 1993 verdensmester i kokekunst, Bocuse d'Or. Han og hans team har drevet Statholdergaarden frem til å bli en av Oslos og Norges beste restauranter.

Restauranten ligger i Oslos historiske kvarter, Kvadraturen, og huset er fra 1640. Statholder Ulrik Fredrik Gyldenløve bodde i huset på slutten av 1600-tallet, og det var han som gav navn til restauranten. De vakre stukkaturtakene ble laget på 1700-tallet og regnes for å være Norges flotteste i sin sjanger.

Stiansen og kjøkkensjef Torbjørn Forster komponerer en spennende 6-retters gourmetmeny med innlagte overraskelser. Menyen varierer etter årstidene og de setter sin ære i å bruke norske råvarer når de er på sitt beste. Menyen inneholder tre forretter, hovedsaklig med fisk og skalldyr, før hovedrett kjøtt, ost og dessert. Man kan selvfølgelig velge færre retter hvis det er ønskelig. I tillegg har Statsholdergaarden en rikholdig à la carte som gjenspeiler årstidens vareutvalg. Kjøkkenet er basert på de beste europeiske mattradisjoner med inspirasjon fra andre deler av verden.

Restauranten har en rikholdig vinkjeller med mer enn 500 vinsorter å velge i. Vinkjelleren rommer 8000 flasker i alle prisklasser, mest fra den klassiske verden, Frankrike, Italia, Spania, Tyskland og Østerrike. I seinere tid har den også blitt fylt opp med mange gode viner fra New-Zealand, Australia og Amerika.

Rådhusgate 11, Oslo

Maks kapasitet (gjester):
Har ikke møterom
Restaurant