Forrige Neste

Konferanse på en festning?

Hotell med historisk betydning...

Militære strategiske festninger har beskyttet Norge gjennom tidene. I dag er de kulturarenaer, opplevelses sentere og historieformidlere. Vær med å skap fremtidens historier med ditt neste møte på en festning!

Oscarsborg

Oscarsborg Hotel & Resort ligger på Oscarsborg Festning, ca. 30 minutter fra Oslo. Hotellet tilbyr 89 gjesterom, flere kurs- , konferanse- og selskapslokaler, også i selve festningen. Historien sitter i veggene til den gamle borgen fra attenhundretallet. Her har hele kongerekken fra Harald V til Fredrik II inntatt gode måltider, og selv dikteren Wildenvey tjenestegjorde her. Blir det tid til å utforske øya, finnes flere gallerier, museum, gjestehavn, turstier, kanoner og historiske minnesmerker.

Fredriksten

Fredriksten Hotell ligger i fantastiske omgivelser på historiske Fredriksten festning i Halden. Hotellet ligger høyt hevet over Halden sentrum med flott utsikt. Her er det gjennom århundrer utkjempet viktige slag og sluttført harde forhandlinger. Halden sentrum er kun en flott spasertur unna. Nyt utsikten, roen, gjestfriheten og maten gjennom et opphold eller en konferanse. Hotellet har kurs- og konferansetilbud til grupper fra 2 til 110 personer.

Kongsvinger

Festningen Hotel & Resort ligger på Kongsvinger Festning med en fantastisk utsikt over Kongsvinger by og Glomma. Hotellet har 28 gjesterom i tillegg til flere kurs- og konferanserom, og kan ta imot grupper opptil 140 pers. Festningen er gjennom de siste årene rehabilitert og flere viktige historiske bygninger er satt i stand og tilrettelagt for ny bruk. Historien sitter i veggene til den gamle kommandantboligen fra 1683. Her har hele kongerekken fra Harald V til Fredrik II inntatt gode måltider, og kunstneren Erik Werenskiold vokste opp i disse stuene. Kjelleren er i dag innredet som vinkjeller og samlingssted for gastronomiske opplevelser.

Festningen Restaurant

Festningen Restaurant ligger i det gamle fengselet på Akershus festning. Her er det panoramautsikt mot Oslofjorden, Aker Brygge og området rundt Oslo Rådhus. Festningen Restaurant har et selskapslokale som tar opptil 50 gjester i skole. restauranten har også et Chambré séparée i tilknytning til vinkjelleren, som tar opptil 12 gjester.

Les mer om disse stedene her!

Publisert 6. februar 2020