Forrige Neste

Miljøbevisste valg når du planlegger din konferanse

«Grønne konferanser» ble lansert i 2012 av Stiftelsen Miljøfyrtårn. Akkurat det konseptet er kanskje glemt, men den økende miljøbevisstheten generelt i samfunnet, preger både hotell- og reisebransjen. Hvordan kan man gjøre en konferanse mer miljøvennlig uten at det går utover kvaliteten eller deltakeropplevelsen? Det kan vi i Meetings hjelpe med.

Grønne valg for din konferanse

Mange bedrifter er blitt miljøbevisste i sine valg, men for enkelte kundegrupper, f.eks offentlige innkjøpere, er det som regel et krav at hotellet er miljømerket for å kunne bli valgt. Hotellene i Norge har derfor gjort mange tiltak for å bli miljøvennlig. Felles er fokus på å kutte matsvinn med ulike tiltak for matrester, mindre vask av sengetøy og håndklær, ikke daglig rengjøring av rom ved lengre opphold og mindre bruk av engangsprodukter.

Miljømerking av hotell

Kravene til å få miljømerker er inndelt i obligatoriske krav og poengkrav. For å oppnå sertifisering stilles det krav til innredning og inventar, forbruksartikler, kjemiske og tekniske produkter, vann, energi, vann til avløp, avfall og transport. Hotellkjedene i Norge har hovedfokus på forskjellige kriterier og har ulike sertifiseringer; Svanen, Miljøfyrtårn, Green Key og ISO 14001. Velger man et kjedehotell, vil derfor de obligatoriske miljøkravene være oppfylt, men med noe variasjon i forhold til kjedens miljøfilosofi.

Miljøvennlig transport

Overnattings- og serveringsbransjen er i ferd med å bli en nullutslippsbransje, selve reiselivsbransjen gir lite utslipp. Utslippene kommer for det meste fra transport. Det finnes mange miljøvennlige muligheter med bil, båt, og buss. Som konferanseplanlegger kan man oppfordre til miljøvennlig valg av transport.

Kortreist mat og kreative løsninger

Flere hotell tyr til fantastiske og originale idéer for å være bærekraftig. Noen hotell dyrker grønnsaker og urter på egent tak. Gjennom bikuber på hotelltak, er flere hotell i samme kjede selvforsynt med honning. Innsamlet kaffegrut i samarbeid med Quality Hotel, benyttes til dyrking av østerssopp og produksjon av kroppsskrubber. Den lokalproduserte soppen, blir igjen en del av maten som serveres i hotellenes restauranter. Det gjøres flere tiltak for å reduserer matsvinn, en løsning flere hotell benytter, er å selge ekstra mat via "ToGoodToGo". Vi testet ut appen for å se hvordan det fungerer, og du får gode porsjoner for en billig penge, - veldig bra både for hotell og forbruker. Vil man være en matredder er det verdt å laste ned appen.

Tips til et miljøbevisst valg

- Hotell med miljøsertifisering
- Beliggenhet, – nær off. kommunikasjon eller felles transport
- Valg av meny
- Bruk av materiell (velg elektroniske løsninger istedenfor papir)
- Velg miljøvennlige løsninger som f eks vann fra karaffel og kaffe fra kanne

 

Vi hjelper deg å sikre mer miljøvennlige konferanser - Spør oss!

Publisert 4. november 2019