Forrige Neste

Fjord Norge AS, www.fjordnorway.com

Ålesund - utforsk noen av Norges mest kjente natur- og kulturattraksjoner

Se hotell Kontakt oss

Kyst og fjord

Ålesund ligger i krysningen mellom kysten og verdens vakreste fjorder. Ålesund og Sunnmøre gir deg rask og enkel tilgang til utflukter og opplevelser av nasjonal og internasjonal klasse. Få steder i Norge kan lokke med et så omfattende tilbud av opplevelser innenfor en tilsvarende radius. Besøkende får hav, fjord, kyst, fjell og kultur i en vakker og dramatisk forening.

Vakre fjorder

Geirangerfjorden er på den prestisjefulle UNESCO-lista over verdens kultur- og naturarvsteder. Hjørundfjorden er like vakker og for mange fortsatt ei uoppdaget skatt. Ta turen til fots, med båt, bil eller buss.

Atlanterhavsparken

Atlanterhavsparken er en av Nord-Europas største saltvannsakvarier. Atlanterhavsparken ligger midt i et naturskjønt friområde med turstier, kulturminner, fiskeplasser og badestrand med dykkemuligheter. Og med en fantastisk utsikt mot øyer og hav.

418 trappetrinn og utsiktspunkt

Det velkjente utsiktspunktet Fjellstua og byfjellet Aksla gir en panoramautsikt over Ålesund, kysten og fjellene du sent vil glemme. Turen starter i byparken, der du kan gå de 418 trappetrinnene opp til det flotte skuet.

Jugendstilbyen

En kald, stormfull vinternatt i januar 1904 raste en dramatisk brann gjennom Ålesund, og i løpet av 16 timer ble 850 bygninger lagt i aske. Byen ble gjenreist på rekordtid i perioden 1904-1907, noe som ga byen et sjeldent ensartet arkitektonisk uttrykk og en særpreget lokal variasjon av jugendstilen. Løft blikket mens du utforsker byen og du vil oppdage jugendstilens mangfoldige uttrykk. Her finner du innslag av den tyske jugendstilen med elegante organiske linjer og asymmetri, kvaderstensbygninger med inspirasjon fra amerikansk arkitektur og nasjonalromantiske detaljer fra stavkirkearkitekturen.

Reisen hit

Ålesund er lett tilgjengelig både med fly, båt og bil. Med flere daglige direkteruter fra Oslo, Bergen og Trondheim er det enkel adkomst fra hele landet. Hurtigruten fra Bergen og Trondheim eller buss/tog fra indre Østlandet er andre alternativer.

Publisert 1. oktober 2019