Forrige Neste

Halden - destinasjonen over alle destinasjoner

Se hotell Kontakt oss

I byen under Fredriksten Festningen er det alltid et stort eller lite kulturarrangement å få med seg. Halden byr på mange severdigheter, på festningen, i byen og i områdene rundt, det er også kort avstand til Haldens mange vann og skoger.

Fredriksten festning

Fra å være Norges viktigste forsvarsverk, er Fredriksten i dag et yndet turområde og en internasjonal arrangementsarena. En guidet omvisning gir deg muligheten til å oppleve Fredrikstens dramatiske historie, men festningen kan også utforskes via egen turløype.

Haldenkanalen

Haldenkanalen er Norges eldste kanal, bygget i 1852 - 1860. En kanaltur med MS Brekke går på store innsjøer, gjennom trange kanaler, høye sluser, forbi åpne enger og vakker skog. Man kommer tett på naturen og kan få se både bever og fiskeørn.
Kanalen kan også oppleves fra luften, 15 meter over Haldenkanalen ved Brekke sluser, finnes Europas lengste hengebru i en Via Ferrata.
Haldenkanalen er et populært område for båt, kano, kajakk, sykling og vandring.

Rød Herregård

Rød herregård har et av Norges største og best bevarte lystgårdsanlegg, og er mye mer enn et vanlig museum! Herregården har en 300 år gammel historie og du kan se interiørene som da Rød var bebodd, med stilmøbler, kunst, jakttrofèer og en av landets største våpensamlinger. Stedet kan også benyttes til middag for grupper.

Aktiviteter

Halden er kjent for sitt rike kulturliv, sjekk aktivitetskalenderen før du besøker byen og se hva som skjer. Vi har nevnt både Festningen, Haldenkanalen og Via Ferrata Haldenkanalen. I tillegg til alle mulighetene for aktiviteter på sjøen; båt, kano og kajakk, og i skogene; vandring og sykling kan vi nevne klatring på grensen, jernstien med Zipliner og byvandring med historiefortelling.

Reisen hit

Halden ligger rundt to timer sør for Oslo med bil, eller 1 time og 40 min. med tog fra Oslo S. Er man en gruppe, bestill plassbilletter og få deres egen vogn.

Publisert 21. juni 2023