Forrige Neste

Hotellenes egne bilder

Hole, Jevnaker, Ringerike - nærmere enn du tror

Se hotell Kontakt oss

Møter i landlige omgivelser, med nærhet til både Oslo og Gardermoen

Natur og ro, stor fleksibilitet og gode priser - dette kjennetegner hotellene på Jevnaker. Perfekt for grupper som vil litt ut av Oslo, nær Gardermoen, men ikke på flyplasshotell. Med deltagere fra både Oslo-området og via Gardermoen, kan dere møtes på «halvveien». Vi har tatt turen til hotellene som ligger fra 45 min til 1 t fra Oslo og tilsvarende avstand fra Gardermoen. Nærmere bestemt til hotellene i området: Hole – Jevnaker - Ringerike.

Reisetid

Du kommer enkelt hit med bil eller buss fra Oslo og Askeladden flybuss fra Gardermoen. Flybussen stopper utenfor alle hotellene med unntak av Kleivstua, som ligger 15 min. med bil/taxi fra Sundvolden.

  • Sundvolden: Buss fra Gardermoen ca 1 time og 30 min./bil fra Oslo ca 35-40 min.
  • Thorbjørnrud: Buss fra Gardermoen ca 45 min./bil fra Oslo ca 1 time.
  • Klækken: Buss/bil ca 50 min. fra både Oslo og Gardermoen.

Aktiviteter i området

Kistefos-museet: i fjor høst åpnet det nye Kistefos-museet, også kalt «The Twist». Byggets spektakulære utforming gjør det til et kunstverk i seg selv. Det har til og med medført at Jevnaker er på The New York Times’ liste over anbefalte reisemål for 2020, en perle, som bør oppleves. Hadeland glassverk: opplevelsessenter med kunst, galleri og opplevelser; omvisning i glassblåsernes verden, kåseri om historien, akevittens historie eller prøv dere selv som glassblåsere. Her er også flere serveringssteder som tilbyr kortreist mat, norske favoritter og tradisjonsrik bakst.

Hotellene i området

Klækken Hotell - alle møtesaler har dagslys og gode lysforhold og utsikt til hotellparken. Parken er en vakker hage med utsikt til Norefjell, frodig flora, spesiell skulpturpark og et innbydende basseng med badepaviljong. I tillegg til et stort antall moderne konferanserom i alle størrelser på hotellet, ligger gården Digra rett nedfor. Under gamle store trær står du midt mellom laftede tømmerbygninger, fra 1700-tallet og kan flytte arrangementet ditt fra elegante til mer «røffe» omgivelser.

Thorbjørnrud Hotel, stikkord er kunst, idylliske omgivelser og unike matopplevelser. Mat og matopplevelser er hotellets hjertesak med motto "ærlig mat". Hotellet har egen gård, eget ysteri, eget bryggeri og stor kjøkkenhage. Det er gangavstand til både Hadeland glassverk og Kistefoss, og hotellet arrangerer ulike typer matkurs, matforedrag og «smakinger» av både mat og drikke. Det er en liten gavebutikk på hotellet hvor du kan kjøpe med deg smaksprøver hjem.

Sundvolden Hotel er et av landets eldste og mest kjente gjestgiverier er nå et stort konferansehotell, med ny kongressal som tar opptil 1500 personer i kino. Hotellet har 17 møterom i ulike størrelser, men har klart å beholde en «intim» atmosfære. Som gjest blir man sett og ivaretatt i en avslappet atmosfære. Dette er et hotell med sjel og historie. I hotellets resepsjon ligger en stor gavebutikk hvor det selges lokale matvarer, klær, smykker og små interiørartikler.

Kleivstua består av 18 hus med totalt 42 værelser. I husene har du tilgang til egen stue/kjøkkenkrok. Husene er bygget opp og restaurert etter alle gamle kunstens regler. Kleivstua er historie, tradisjon og skogsmysterier. Fra åskammen skuer du utover skogkledt landskap og Steinsfjorden langt der nede, og du kan nyte skogen på kanefart med servering underveis om du skulle ønske.

Publisert 24. februar 2020