Forrige Neste

Rune A. Karlsen/rune@bildebloggen.com

Drammen - konferanseby i vekst

Se hotell i Drammen Kontakt oss

By i vekst

Drammen har de siste årene gjennomgått en fantastisk forvandling fra å være en slitt og trafikkbelastet by til å bli en perle som drammenserne selv er meget stolt av. Elvebyen Drammen er en av Norges raskest voksende byer, men har beholdt både sjel og sjarm. Byen har mange fortrinn som kurs- og konferanseby, - da hotellene ligger sentralt både i forhold til offentlig kommunikasjon og det samtidig er kun 30 minutter fra Oslo. Næringslivet i Drammen vokser også stadig, og byen har satt i gang prosjektet «Næringsvekst 2020» for å stimulere til økt næringsetablering i Drammen. I denne byen får du den perfekte kombinasjon av det urbane men også kort vei til skogen og total ro.

Hotell

I Drammen satser man stort og byen har et eget selskap for å koordinere aktiviteter og arrangementer, samt øke antall kurs- og konferansedøgn i byen. Det er flere store hotell i byen, men for en destinasjon i full blomst trenger byen enda større konferansekapasitet for å imøtekomme veksten. Nordic Choice hotels har startet byggingen av et hotell på Drammen stasjon, som skal tilby byens største konferansekapasitet (med konferansesal til 500 personer). I tillegg til det nye hotellet vil kvartalet ved Drammen stasjon omfatte sykkelgate, kontorer, butikker og kafeer. Ellers er Nordic Choice godt representert i Drammen allerede med to andre hotell, samt Scandic Hotels.

Aktiviteter og opplevelser

Det er mange spennende ting å gjøre i Drammen. På begge sider av elva er det kort vei til skogen, og ett fantastisk turløypenettverk, med flere utsiktspunkt over byen. Blant annet er «Spiralen» verdt å få med seg. Det er også mange kulturtilbud, med ærverdige Drammens Teater og Union scene. Her finner man ett bredt utvalg av teaterforestillinger og konserter. Ellers er bare en gåtur langs elva og over «Ypsilon Brygge» en fin opplevelse. I hele 14 år har World Cup i sprint på ski blitt arrangert i Drammen, og det er en stor begivenhet for hele Drammensområdet.

Restauranter og spisesteder

Det har etter hvert poppet opp mange nye og spennende spisesteder i Drammen. Her finner du alt fra de enkle, koselige serveringsstedene som Pigen og populære Anchas Bodega til de mer klassiske fine restaurantene Ask og Loke og Vertshuset Oscar & Stallen.

Flytoget

Flytoget har endestasjon i Drammen, og har avgang hvert 20. minutt. De fleste hoteller i Drammen ligger i gangavstand fra togstasjonen.

Publisert 20. november 2017