Forrige Neste

Finnmark - arktiske eventyr under nordlyset

Se hotell i Finnmark Kontakt oss

Alta

Nordlysbyen Alta er Finnmarks største by, og ligger innerst inne i den vakre Altafjorden. Her kan du oppleve samisk kultur, uberørt natur, helleristninger som står på UNESCOs verdensarvliste og besøke ishotellet Sorrisniva Igloo Hotel. Alta er "porten" til Finnmark og turen til andre steder som Karasjok, Kautokeino, Hammerfest og Nordkapp starter gjerne her.

Artiske opplevelser

Vintrene i Finnmark er snørike og kalde, noe som er optimalt for scooter- og hundekjøring. Har du litt flaks, får du oppleve nordlys på turen. Havet utenfor er et av verdens beste områder for havfiske. Her kan du dra i land torsk, kveiter, steinbit og kongekrabber.

Reisen hit

Norwegian og SAS tilbyr direkteruter fra Oslo til Alta, så de gode opplevelsene er bare et par timer unna. Flyplassen ligger 10 min. fra sentrum. Skal du til Øst-Finnmark kan du fly til Kirkenes lufthavn, som også har flere daglige avganger til og fra Oslo. Eller reis med Hurtigruten, som anløper Kjøllefjord, Mehamn, Berlevåg, Båtsfjord, Vardø og Vadsø før ankomst til Kirkenes.

Publisert 31. oktober 2017