Forrige Neste

Fornebu - kun 10 min. fra Oslo

Se hotellene på Fornebu Kontakt oss

Fra flyplass til by

Fra flyplass til by

Fornebu ble nedlagt i 1998 etter 60 års drift som Norges hovedflyplass. Området er senere utviklet for næring med fokus på IT- og høyteknologisk virksomhet, og et stort antall boliger som snart utgjør en ny by. Her finner du også parkanlegg, badestrender, naturreservat, idrettsanlegg og mange kilometer med gang- og sykkelveier i naturskjønne omgivelser. Gamle Fornebu Kultursenter ligger i området rundt det gamle flytårnet og er et levende og kreativt område for kunst og kultur.

Hotell og møtesentre

Fornebu har tre flotte hotell, Quality Hotel Expo, Radisson Blu Park Hotel Oslo og Scandic Fornebu. Fornebuporten Conference Center har flere flotte møterom, Telenor Arena, et senter for messe-, kurs, kongress og konferansevirksomhet og det eksklusive Chitra House Oslo. Hotellenes nærhet til fjorden byr på mange muligheter i form av kombinasjon med båtturer og Quality Expo, setter hvert år opp sommertelt med flott utsikt til sjøen.

Restauranter

Det finnes et bredt utvalg restauranter på kjøpesenteret Fornebu S, The Local på Fornebuporten, Odonata i det gamle flytårnet og ærverdige Sjøflyhavna. Sjøflyhavna ved Lysakerfjorden var det første flyanlegget som ble tatt i bruk på Fornebu. Flytrafikken her er historie - med ett unntak - fortsatt takser sjøflyene inn til den gamle sjøflyhavna. Den lyseblå ekspedisjonsbygningen, på det som tidligere het Oslo Sjøflyhavn, er bevart som en viktig del av Fornebus luftfartshistorie.

Transport

Buss 31 går går hele døgnet, også på hverdager. Det er kun 10 minutter til Oslo sentrum med buss og enda kortere til Lysaker som er et knutepunkt for både buss og tog. Flytoget herfra tar ca 30 minutter til Gardermoen.

Publisert 11. juni 2018