Forrige Neste

Fredrikstad - Norges mest attraktive by

Se hotell i Fredrikstad Kontakt oss

Norges mest attraktive by

Fredrikstad vant statens kåring av Norges mest attraktive by i 2017. Byens offensive satsing på et aktivt sentrum ga resultater. Samme år var det også 450 ås jubileum for byen.

Innen en time fra Oslo

Fredrikstad er akkurat en passelig reise fra hovedstaden. Nært nok til at du rekker en full dag med opplevelser, og langt nok til at du får et skikkelig sceneskifte. I Fredrikstad er det meste en gå- eller fergetur unna.

Gamlebyen

Gamlebyen i Fredrikstad, Nord-Europas best bevarte festningsby, er en av Norges mest populære attraksjoner. Byen ble grunnlagt av kong Frederik II i 1567. Her er det slitte brostein, smale gater, levende torg og imponerende bygninger. Men det lukter ikke krutt og hestemøkk her lenger – nå kan du gå etter duften av nytrukket kaffe og ferske bakervarer på din vei for å handle i en av de unike butikkene bak vollene.

Hankø og Hvaler

Fredrikstad har en fantastisk skjærgård bestående av mange øyer, holmer og skjær. Den meste kjente er nok nydelige Hankø som ligger like utenfor Fredrikstad. Litt lenger syd ligger Hvaler, hvor du kan utforske Ytre Hvaler Nasjonalpark og oppleve den unike skjærgården med over 800 holmer og skjær.

Publisert 1. juni 2017