Forrige Neste

Lillehammer - fokus på kultur og idrett

Se hotell på Lillehammer Kontakt oss

"Arrangementsregionen"

Lillehammer og Gudbrandsdalen er en av landets fremste arrangementsregioner. Siden OL-ilden ble slukket i 1994, har tilbudet innen kultur- og idrettsarrangement blitt stort og variert. Noen av de absolutt største kulturbegivenhetene du kan oppleve er Peer Gynt spelet på Gålå og Litteraturfestivalen på Lillehammer. Av store idrettsarrangement i verdensklasse kan vi nevne Birken, World Cup Kvitfjell, World Cup Nordisk, Furusjøen Rundt og RAW Air/Hoppuka.

Sport eller kultur

Ønsker du selv å være aktiv, er det i denne regionen du finner store alpinanlegg som Hafjell og Kvitfjell, og Norges langrennsdestinasjon nummer 1 er på Sjusjøen. Besøker du Lillehammer utenfor vintersesongen kan du nyte naturen til fots eller på sykkel. For litt kulturelt påfyll kan vi anbefale museumsvandring på Maihaugen, besøk i Ringebu Stavkirke eller Lillehammer kunstmuseum.

Reisen hit

Lillehammer og Gudbrandsdalen har en sentral plassering på Østlandet. Hit kommer du enkelt med tog, buss eller bil. Ta toget til Lillehammer, Ringebu eller Vinstra. Regiontogene har fra 12 til 18 avganger daglig mellom Oslo og Lillehammer, og 2 til 6 avganger daglig videre nordover Gudbrandsdalen mot Åndalsnes og Trondheim.

Kilde: Visit Lillehammer

Publisert 8. april 2019