Forrige Neste

www.nordnorge.com

Lofoten - det magiske øyriket, et Norge i miniatyr

Se hotell Kontakt oss

Vest i havet

Lofoten er øygruppen vest i havet nord for Polarsirkelen, på samme breddegrad som Alaska, Grønland og det indre av Sibir. Den varme Golfstrømmen som stryker forbi på yttersia av lofotveggen gjør at klimaet er betraktelig bedre her enn på andre tilsvarende nordlige strøk. Den ville utposten har majestetiske fjell, dype fjorder, skrikende sjøfuglkolonier og lange, hvite strender. Vi regner Lofoten som et lite Norge i miniatyr der Svolvær er Lofotens hovedstad.

Svolvær

Ønsker du å oppleve Lofoten, er Svolvær et godt utgangspunkt hvor du får både byliv med kafebesøk, shopping, kunst og kultur, og naturopplevelser i marka, til havs eller til fjells. De mest populære fjellturene er en tur opp på Fløyfjellet, som Svolværgeita stikker opp av, Tuva, Blåtind, Kongstinden og Kjeldbergaksla som er den korteste og minst krevende turen.

Aktiviteter

Vil du ha uforglemmelige naturopplevelser, er Lofoten stedet. I øygruppens varierende landskap kan du vandre, fiske, dra på havrafting eller dykke. Fjelltoppene frister både offpiste-kjørere og klatrere i verdensklasse. Lofoten er også et av Norges beste, og verdens nordligste, områder for surfing.

Fiske

Vinterfisket har vært, og er, en bærebjelke for regionen. Her kan du oppleve spenningen og atmosfæren om bord i en fiskebåt. Tørrfisk er hovedingrediens i mange av de smakfulle rettene som serveres på de lokale restaurantene, og fås også som snacks i de fleste butikkene. Øyene er også kjent for sine mange fiskevær, der du kan leie en rorbu og nyte den vakre naturen fra «fjærsteinan».

Reisen hit

Det er daglige avganger fra de største byene i landet til Bodø lufthavn, Harstad/Narvik lufthavn, Svolvær lufthavn, Leknes lufthavn og Røst lufthavn. Det går ekspressbåter daglig fra Bodø til Svolvær og Værøy, og bilferger hver dag fra Bodø til Svolvær, Moskenes, Værøy og Røst. Hurtigruten anløper Bodø, Stamsund og Svolvær hver dag hele året.

Se våre hotell i Lofoten

«Dette stedet er overveldende vakkert.» Lonely Planet.

Kilde: VisitNorway og Visitlofoten

Publisert 13. mai 2019