Forrige Neste

Røros - historie, kultur, lokalmat og masse sjarm!

Se hotell på Røros Kontakt oss

Meetings har testet destinasjon Røros for konferansegjester!

Røros

Meetings tok nylig turen til Røros, og hadde 2 innholdsrike og aktive dager. Vi ble svært betatt av stedets sjarm og store gjestfrihet. Røros har stått på UNESCOs verdensarvliste helt siden 1980, og det er en opplevelse å spasere mellom små, fargerike trehus som står på rekke og rad i sentrum. Om spennende historie og kultur, aktiviteter i vakker natur, folkeliv og årelange mat- og handelstradisjoner høres fristende ut, er Røros stedet.

Aktiviteter

Vi besøkte Røros Husky og fikk både kjørt hundespann alene og oppleve naturen som passasjer fra slede. Vi fikk også en guidet tur opp på vidda med snøscooter og historier i fjellbua i regi av Røros Hotell på Kvernegen gård. Her finnes mange muligheter for aktiviteter og de ulike leverandørene samarbeider tett og strekker seg langt for å etterkomme dine ønsker. Vi har igjen besøkt Røros i 2022, og da var det Kennel Dølanvollen som sørget for flotte naturopplevelser med hundespann.

Spisesteder og mat

Det finnes et godt utvalg sjarmerende spisesteder, og Røros kalles ikke lokalmat-hovedstaden uten grunn. Mens man smaker seg rundt i Bergstaden, får man også et godt innblikk i regionens rike kulturhistorie. Vi fikk med oss ølsmaking i Ramkjelleren, middag på Vertshuset Røros, lunsj på Kaffestuggu, - stedets eldste kafe, og en tur innom delikatesse-butikken for å få med noen spesialiteter hjem.

Attraksjoner og arrangement

Røros er kjent for sine mange arrangement; Rørosmartnan, Femundløpet, Vinterfestspill, Elden-spelet, Julemarked, for å nevne noen.

Reisen

Widerøe har direktefly mellom Oslo og Røros (flytid 45 min.) to ganger daglig i ukedagene, og flyplassen er kun 2 km fra sentrum. Det går også flere tog daglig fra Trondheim, som tar rundt 3,5 time hver vei.

Se våre hotell på Røros

Publisert 22. mars 2017