Sandefjord - lang kyst og sjøfartshistorie

Se hotell i Sandefjord Kontakt oss

Historie

Sandefjord er kjent for sjøfart, skipsbygging, hvalfangst og kjemisk industri. Besøk Hvalfangstmuseet, - Europas eneste spesialmuseum på området hval og hvalfangsthistorie. Her finnes bla en modell av blåhval i full størrelse. Kommunen er også kjent for å huse restene av en by fra viktingtiden i form av Gokstadhaugen og tilhørende hustufter og gateløp. Gokstadskipet ble funnet her i 1880.

Lang kystlinje

Sandefjord sentrum ligger ved enden av Sandefjordsfjorden. Med halvøyene Østerøya og Vesterøya har kommunen en kystlinje på ca 160 km. Benytt gjerne båt for å besøke byen, turen inn fjorden er fin start på oppholdet i byen.

Hotell og konferansekapasitet

Sandefjords 4 hotell har alle konferansefasiliteter, det største med med plass for opp til 800 deltakere. Det finnes også et rikt utvalg gode restauranter i sentrum.

Midtåsen

Skipsreder Anders Jahres hjem, Villa Midtåsen, ligger på toppen av Sandefjord med en fantastisk utsikt over byen og fjorden. Eiendommen er fredet, men fløyen mot øst er innredet til kurs- og konferanselokaler. Parken, som er en opplevelse i seg selv, inneholder også en utstillingspaviljong med 16 arbeider av kunstneren Knut Steen.

Reisen hit

Fergeselskapene Color Line og Fjord Line har fergeruter til Strömstad, og Sandefjord lufthavn, Torp, har flyforbindelser til nasjonale og internasjonale destinasjoner. Ankommer du byen med tog har du gangavstand til hotellene.

Publisert 2. juli 2018