Forrige Neste

Trondheim - kulturby tett på naturen

Se alle hotell i Trondheim Kontakt oss

Møteby

Trondheim er den perfekte arrangementsbyen; korte avstander, levende bysentrum og mange spennende arenaer. Her finner man alt fra moderne forretningshotell til mindre hotell med særpreg og sjarm, 4500 hotellrom og ca 40 restauranter i sentrum.

Historie; Nidelven og Nidarosdomen

Man regner med at byen ble grunnlagt i år 997, og funn tyder på at det har vært bosetninger rundt Nidelvas utløp også før den tid. Ved Nidelvas utløp har det stått sjøboder, brygger og lagerbygninger helt fra de eldste tider. De bryggene som fortsatt er bevart, ligger på begge sider av Nidelva - i Kjøpmannsgata, på Bakklandet, i Fjordgata og Sandgata. De eldste bevarte bryggene er fra midten av 1700-tallet. Nidarosdomen ble bygd mellom 1070 og 1300, og er Norges mest sentrale kirke.

Teknologihovedstad

Trondheim er et sentrum for høyere utdanning; NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet er landets største, og det bor ca 35.000 studenter i byen.

Naturopplevelser like utenfor "døren"

Trondheimsregionen består av kysten og havet, fjellet og bygda. Det er storslått natur, kulturminner, tradisjoner og matkultur. Bymarka ligger kun 10 min. fra sentrum.

Reisen hit

Trondheim er et knutepunkt for jernbanen i Norge; her møtes Dovrebanen sørfra med Meråkerbanen og Nordlandsbanen nordover. Byens flyplass er Trondheim lufthavn, Værnes, her går det direktefly til mange store byer i Europa i tillegg til ca 40 flyvninger daglig mellom Trondheim-Oslo (begge veier).

Publisert 17. oktober 2018